Orange en JSA gaan samen verder als Orange Architects!

Met enthousiasme willen wij, Jeroen Schipper en Patrick Meijers, je laten weten dat Orange Architects en JSA (jeroen schipper architecten) vanaf april 2020 hun krachten hebben gebundeld en samen verder gaan als Orange Architects! Door de fusie ontstaat een multidisciplinair en internationaal opererend ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw, interieur én buitenruimte. Binnen Orange Architects werken wij al 10 jaar samen aan projecten, wat onder andere heeft geleid tot de realisatie van woontoren ‘The Cube’ in Beirut en het project ‘Jonas’ in Amsterdam, dat op dit moment in uitvoering is. JSA voegt daar 25 jaar aan kennis, kunde en ervaring aan toe, met een groot portfolio aansprekende bouwwerken.

Concept + Craft

In het nieuwe bureau versterken de kernwaarden van beide organisaties elkaar. We verbinden onze conceptuele ontwerpkracht aan onze kennis en passie van het ‘maken’, wat krachtig verwoord wordt in onze nieuwe visie; ‘concept + craft’. Een visie waarmee wij de uitgesproken concepten die aan onze ontwerpen ten grondslag liggen tot in de kleinste projectdetails willen laten doorklinken. Deze manier van werken vraagt niet alleen een ‘out of the box’ mentaliteit, maar ook een gedegen kennis van het vak. Om concepten tot leven te laten komen is vakmanschap nodig op diverse deelgebieden, en de visie om deze kennis op een vanzelfsprekende manier in het ontwerp te integreren.

Nieuwe website

Naast een nieuwe visuele identiteit, vorm gegeven door grafisch ontwerpbureau Enchilada, lanceren wij met de fusie uiteraard ook onze nieuwe website, verzorgd door PMS72! We willen je graag uitnodigen om deze te bezoeken. Je kunt daar zien waar we nu aan werken en wat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. De sectie ‘concept craft’ verwoordt de visie van Orange Architects op het vakgebied in het algemeen en op duurzaamheids thema’s in het bijzonder. We werken als bureau vanuit een brede definitie van deze urgente thema’s, die gebaseerd zijn op drie pijlers: WORLD | WE | VALUE. Ons doel is om deze thema’s in al onze projecten te integreren; van de eerste schets tot de oplevering van een project. Op deze manier willen wij gebouwen maken die duurzaam zijn en een positieve impact hebben op de kwaliteit van leven.

Team

Orange Architects is gevestigd in het centrum van wereldhavenstad Rotterdam. Van oudsher een stad van nationale en internationale handel, een stad met lokale en internationale bewoners. Dit is onze bakermat. Met Rotterdam delen wij de identiteit van ons bedrijf: creatief, ‘hands on’, meedenkend en internationaal. Wij doen dit met een team van meer dan 20 getalenteerde, vakkundige en toegewijde medewerkers. Want de vertaling van een aansprekend concept naar een haalbaar gebouw vraagt naast ambitie ook om kennis, ervaring en een innovatieve houding. Met een evenwichtig gemengd team zetten wij onze kennis en ervaring gedurende het totale traject tot aan de uiteindelijke realisatie in.

Tot slot

Wij kijken er naar uit om deze nieuwe stap samen met jullie; onze opdrachtgevers, adviseurs, instanties, leveranciers en collega’s verder op te pakken en vorm te geven. En ondanks de bijzondere omstandigheden van dit moment, in verband met corona, zien wij de toekomst met veel energie en vertrouwen tegemoet. We vinden het daarbij leuk om de fusie ook persoonlijk toe te lichten, dus laat het ons weten als je hier prijs op stelt!

Vriendelijke groet, namens iedereen van Orange Architects

Patrick Meijers & Jeroen Schipper

De vertaling van een aansprekend concept naar een haalbaar gebouw vraagt naast ambitie ook om kennis, ervaring en een innovatieve houding

Naast al deze veranderingen blijft veel hetzelfde; Wij blijven gevestigd op de Kipstraat 52, in het hartje van het Hoogkwartier, waar we 2 royale verdiepingen in gebruik hebben. Ook blijven wij bereikbaar op ons huidige vaste nummer van Orange Architects, onder: +31 (0)10 20 10 405.

Orange Architects BV
Kipstraat 52
3011 RT Rotterdam

+31 (0)10 20 10 405
info@orangearchitects.nl
www.orangearchitects.nl